Greenkeeper Mogens Christiansen              Greenkeeper medhjælper Bjarne Larsen

Banestatus – Nyt Greenkeeper.

Her på siden vil vi forsøge at give status omkring baneanlægget med aktuelle arbejdsopgaver, som udføres netop nu og den kommende periode.

Aktuel banestatus

Banen er åben.

Der står lidt vand i enkelt bunker, og sand i bunker er lidt hårde efter smeltevand. Husk at rive i bunker og husk at rette nedslagsmærker på Green.

Der spille normalt til sommergreen, men ved frost,  rimfrost eller sne, spilles til vinterflag. Der kan ikke reguleres ved spil til vinterflag. Ved vinterflag er bolden at betragte som værende i hul, når den er inden for længden af en putter.

Her i vinterhalvåret vil der når sommergreen er åbne, kunne benytte Golfbiler og Scooter, hvis man køre i semirough og på de anlagte stier. Ved frost, rimfrost og sne, vil der ikke være adgang for Golfbiler og Scooter.

Banen fremstår i god stand, med udfordrende greens, så kom og nyd den flotte udsigt og prøv kræfter med en måske lidt frisk vind, som er en del af oplevelsen på en Sea Side Bane. – Kig godt efter bolden, hvis du lander din bold udenfor vores brede fairways. Rough er vores “skov”, så forvent ikke, at du altid kan finde din bold i rough.

Jordforholdene gør, at vi normalt aldrig oplever en våd og tung golfbane, men her i efteråret og vinterhalvåret spilles med oplæg på Fairway, ligesom der er tilladt at løfte og rense sin bold. .

Spil med lejeforbedring ( lokal regel )

Midlertidig Lokal Regel om spil med lejeforbedring for Løgstør Golfklub – Gælder foreløbig frem til 30.3.2021

“Når en spillers bold ligger i et klippet areal i en del af det generelle område, må spilleren tage lempelse uden straf én gang ved at placere den oprindelige bold eller en anden bold i og spille den fra dette lempelsesområde:

• Referencepunkt: Boldens oprindelige sted.
  • Hvis spilleren undlader at markere boldens position, for den løftes, eller flytter bolde på nogen anden måde, såsom at rulle den med en kølle, pådrager spilleren sig èt strafslag.
  • Størrelse af lempelsesområdet målt fra referencepunkt: Længden på et scorekort fra referencepunktet, men med disse begrænsninger:
  • Begrænsninger for placeringen af lempelsesområdet:
    • Må ikke være tættere på hullet end referencepunktet, og
    • Skal være i det generelle område.

Når der gøres brug af denne lokalregel, skal spilleren vælge et sted at placere bolden og anvende procedurerne for genplacering af en bold efter Regel 14.2b (2) og 14.2e.

Note:  ”Klippet areal” betyder ethvert areal på banen, herunder også stier gennem rough, der er klippet. (Gælder dog ikke i rough).

*STRAF FOR OVERTRÆDELSE AF LOKAL REGEL:

Hulspil – tab af hul; slagspil – to strafslag.

*Hvis en spiller pådrager sig den almindelige straf for overtrædelse af denne Lokale Regel, er der ingen yderligere straf efter den Lokale Regel.”

Vedrørende Handicapregulering:

Ifølge EGA Handicap systemet §2.6.1 kan der i perioden 1. november til 30. april, såfremt alle handicapbetingelser er til stede, handicapreguleres efter spil med denne Lokale Regel.

Regel og handicapudvalget

Vi glæder os til at byde velkommen til vores gæster og medlemmer, som vi håber vil nyde en dejlig golfrunde.

Der spilles fra normale teesteder.

Som altid håber vi på at alle spillere – medlemmer som gæster – viser det nødvendige hensyn, så vores dygtige Greenkeeper kan pleje og vedligeholde banen bedst muligt.

Opdateret 6.1.2021 kl.09.00

For at undgå Corona smitte er der en række restriktioner som skal overholdes.

9 og 18 huls banen: Banen er åben,

med visse restrektioner, som gælder fra og med onsdag 6.1.2021, du kan læse om restrektioner her

Tilsvarende kan du læse DGU`s
anbefalinger af 6.1.2021
her

Banetype.:

Husk du spiller på en Sea Side Bane, det betyder græstypen normalt har en hastighed på ca. 8,3, hvilket i forhold til andre typer a græs og jordbundsforhold kan vurderes som knap så hurtige. Græstypen er dog valgt af hensyn til den skal kunne tåle Saltvands sprøjt fra Fjorden, når vi har en god vestenvind.

Green på Sea Side Bane, er normalt vindblæste og dermed knap så bløde. Derfor er en Sea Side Bane, bygget sådan at der er åbent ind til Green, så du har mulighed for at slå en langt jern og dermed lade bolde løbe op til hullet.

Ønsker du at vide mere omkring banepleje m.m. kan du læse referat fra baneudvalgsmøder under “Om klubben” – “Udvalg i LGK” – Baneudvalg

Husk venligst at oprette nedslagsmærker, .

– Husk den lidt grove rough er vores skov. Kommer du i rough eller slår du ud af banen, så husk vi har lokalregel, hvor du kan droppe på fairway mod 2 strafslag.

Vores 9 hullers Pay and Play bane er åben for alle hele året uanset vejrlig.

Vores 36 hullers KROLF bane er ligeledes åben for alle.

Leje af udstyr og betaling sker i klubhuset.

18. hullers banen – Placering af river:

Vores greenkeepere håber at alle vil placere hele riven i bunkeren, og ikke placeres skaftet på græskanten.

Det vil lette arbejde meget med græsslåning.

Kender du placering af rive i bunker ?

Næste aktiviteter